skip to Main Content
0730 013 601 Contul Meu

Termeni și condiții, informații despre raporturile dintre companie și client. Pentru alte date vă invităm să intrați în contact cu noi.

TERMENI ȘI CONDIȚII

La adresa medicaloptic.ro se regăsesc informații (texte, poze, baze de date, produse, prețuri, logouri, reclame), care constituie conținutul magazinului online medicaloptic.ro.

Acest magazin online este proprietatea SC OPTOCENTRU MED SRL, cu sediul social în BUCUREȘTI, CAL. RAHOVEI NR.266-268, CORP 104, CAM.01, SECTOR 5, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/12776/2014, CUI RO33762291.

Informațiile oferite în cadrul prezentului site sunt în limba română, fără a exclude prezentarea acestora și în alte limbi. Contractul de vânzare se încheie în limba română.

Accesarea și/sau utilizarea website-ului de către dumneavoastră constituie ACCEPTAREA prezentelor condiții și vă obligă la respectarea acestora.

Folosirea, vizitarea și/sau cumpărarea produselor pe website-ul medicaloptic.ro implică acceptarea termenilor și condițiilor ce vor fi detaliate în paragrafele următoare.

Pentru folosirea în cele mai bune condiții a website-ului se recomandă citirea cu atenție a termenilor și condițiilor.

SC OPTOCENTRU MED SRL își asumă dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără notificare. Când se accesează acest capitol de pe website (termeni și condiții), se parcurge varianta cea mai nouă a acestui contract.

Înregistrarea dvs., ca utilizator al acestui website reprezintă acordul implicit privind primirea mesajelor electronice legate de produsele prezentate.

Informații referitoare la contract

Orice informație privitoare la contractul încheiat între dvs. și SC OPTOCENTRU MED SRL se va stoca pentru un timp limitat. Informația va fi disponibilă pentru terți doar la solicitarea organelor judiciare.

Orice comandă confirmată implică vânzătorul și consumatorul, persoană fizică, într-un contract la distanță.

Contractul la distanță este încheiat între SC OPTOCENTRU MED SRL, în calitate de vânzător și un consumator – cumpărător, în cadrul prezentului sistem de vânzare organizat de SC OPTOCENTRU MED SRL.

Se utilizează în mod exclusiv, înainte și la încheierea acestui contract, tehnica de comunicație la distanță cuprinsă în magazinul online.

Momentul încheierii contractului la distanță cu persoana fizică, respectiv al încheierii contractului de vânzare cu persoana juridică, îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de consumator referitor la comanda sa.

Pentru orice eroare survenită în transmiterea de către dvs. a datelor necesare prelucrării comenzii plasate aveți la dispoziție adresa de e-mail comenzi@medicaloptic.ro

Ulterior prelucrării comenzii de SC OPTOCENTRU MED SRL nu ne asumăm răspunderea decurgând din transmiterea de către dvs. a datelor eronate.

Cu privire la codurile de conduită relevante, conform art. 8 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic, Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte, vă rugăm să consultați legislația specifică afișată pe website-ul ANPC, secțiunea “Acte normative”.

Prevederile prezentului contract la distanță se completează și cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicată și modificată și cu OUG 34/2014 privind drepturilor consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

Definiții ale prezentului document:

SC OPTOCENTRU MED SRL acceptă încheierea contractelor la distanță prin mijloace electronice. Astfel, se obligă să respecte legislația aplicabilă încheierii, validității și efectelor juridice ale acestor contracte.

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înțelesurile specificate mai jos:

 • UTILIZATOR: orice persoană care vizitează și/sau interacționează cu website-ul medicaloptic.ro;
 • VÂNZĂTOR: SC OPTOCENTRU MED SRL cu sediul sediul social în BUCUREȘTI, CAL. RAHOVEI NR.266-268, CORP 104, CAM.01, SECTOR 5, România, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/12776/2014 și având CUI RO33762291, nr. telefon: (+40) 730.013.601, denumită în continuare “Operator”;
 • CUMPĂRĂTOR: orice persoană fizică sau persoană juridică ce plasează o comandă în magazinul online medicaloptic.ro și care a acceptat termenii și condițiile prezentului contract la distanță;
 • MAGAZIN ONLINE: pagină web aparținând SC OPTOCENTRU MED SRL care se află la adresa medicaloptic.ro. Cumpărătorul are acces la informații privind produsele oferite spre vânzare de către SC OPTOCENTRU MED SRL. În funcție de disponibilitate, produsele pot avea mai multe statusuri;
 • BUNURI: produse puse la dispoziția cumpărătorului spre vânzare de vânzător prin intermediul magazinului online medicaloptic.ro . Orice articol din magazinul nostru poate fi achiziționat doar prin intermediul comenzii direct pe website;
 • COMANDA ONLINE: comunicare online dintre vânzător și cumpărător prin care cumpărătorul intenționează să achiziționeze bunuri de la vânzător, pe care acesta din urmă este de acord să le livreze, iar cumpărătorul este de acord să le plătească. Pentru produsele care nu se află în stocul curent de marfă, vânzătorul le poate comanda la furnizor în urma solicitării clientului în magazin. Timpul de livrare pentru astfel de comenzi depășește termenul normal de livrare de 7 – 14 zile;
 • COMANDĂ CONFIRMATĂ: comanda efectuată online prin intermediul magazinului online medicaloptic.ro de către un cumpărător ale cărui date de identificare și detalii cu privire la comandă au fost validate telefonic ca urmare a contactului dintre acesta și operatorul serviciului suport clienți SC OPTOCENTRU MED SRL;
 • CLIENT NOU: clientul ce intenționează să achiziționeze din magazinul online medicaloptic.ro pentru prima dată. Acesta necesită o validare telefonică a comenzii efectuată de către operatorul serviciului suport clienți desemnat de către SC OPTOCENTRU MED SRL.

TERMENI ȘI CONDIȚII: orarul de funcționare

Comenzile pot fi plasate online oricând. Însă, perioada de procesare a acestora se desfășoară de luni până vineri în intervalul 9.00 – 18.00.

Comenzile plasate în zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale vor fi procesate în următoarea zi lucrătoare.

Dacă clientul este nou, vânzătorul își asumă acceptarea comenzii din partea cumpărătorului în momentul în care există o confirmare telefonică sau prin e-mail.

Odată lansată comanda online, cumpărătorul e de acord cu forma de comunicare ulterioară (telefonic sau electronic). De asemenea, cumpărătorul este de acord și cu modul de operare al vânzătorului.

Obligații ale vânzătorului

Vânzătorul pune la dispoziția cumpărătorului, în mod gratuit, informații profesionale cu privire la produsele și serviciile sale, pentru a atinge finalitatea menționată în comanda online.

Conținutul publicat în magazinul online SC OPTOCENTRU MED SRL are caracter orientativ. Prezintă informații despre produsele comercializate de acesta, precum și date considerate de SC OPTOCENTRU MED SRL ca fiind de interes pentru cumpărător.

SC OPTOCENTRU MED SRL este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra magazinului online, respectiv asupra:

 1. mărcilor;
 2. designului;
 3. funcționalităților website-ului;
 4. imaginilor;
 5. specificațiilor tehnice.

Caracteristicile produselor și documentația tehnică aferentă acestora, prezentate pe website, sunt puse la dispoziție de către producători și furnizori.

SC OPTOCENTRU MED SRL oferă suportul tehnic pentru afișarea lor.

Vânzătorul întreprinde demersuri în mod constant pentru a prezenta informații corecte și relevante pentru produsele oferite spre vânzare.

Dacă prețurile sau alte informații despre produs au fost afișate greșit ne alocăm dreptul a nu onora comanda. În plus, vom anunța clientul în legătură cu eroarea intervenită dacă livrarea nu s-a efectuat.

Imaginile produselor sunt afișate în magazinul online cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuanțe de culoare) de aspectul real al produsului, în funcție de lotul în care au fost fabricate.

Contactarea clientului

În vederea derulării contractului la distanță în bune condiții, SC OPTOCENTRU MED SRL, în baza acordului exprimat de client, poate contacta clientul pe e-mail sau telefonic dacă în urma interacțiunii cu website-ul acesta completează datele de identificare și contact.

Scopul în care va fi contactat clientul este de a solicita în mod expres orice informație pentru ducerea la bun sfârșit a procesului de comandă online.

La solicitarea și cu acordul consumatorului, SC OPTOCENTRU MED SRL poate recomanda cumpărătorului achiziționarea altui produs de o calitate și la un preț echivalente cu cele solicitate în prima comandă.

Comanda inițială se consideră anulată la data confirmării comenzii produsului/produselor ce înlocuiesc produsul inițial.

TERMENI ȘI CONDIȚII: tarife și oferte

Toate tarifele aferente Bunurilor din magazinul online sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A. Prețul bunurilor electronice includ taxa de timbru, afișată în pagina de produs.

Prețurile produselor sunt actualizate regulat. Prețul produsului comandat este cel afișat la data plasării comenzii.

Ofertele speciale sunt valabile:

 • pentru perioade limitate de timp specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul online;
 • în limitele stocurilor disponibile.

SC OPTOCENTRU MED SRL își rezervă dreptul de a completa și/sau modifica orice informație din magazinul online fără a anunța în prealabil utilizatorii website-ului.

Comunicarea cu magazinul online SC OPTOCENTRU MED SRL se face în momentul interacțiunii, prin publicarea opiniilor cu privire la produsele și serviciile SC OPTOCENTRU MED SRL, prin intermediul:

 1. formularului de contact disponibil;
 2. adresei de email comenzi@medicaloptic.ro;
 3. telefonic la (+40) 730.013.601.

SC OPTOCENTRU MED SRL își rezervă dreptul de a contacta vizitatorul magazinului online pe e-mail sau telefonic dacă în urma interacțiunii cu website-ul acesta completează datele de identificare și contact și solicită în mod expres orice tip de informație disponibilă.

TERMENI ȘI CONDIȚII: procesul de comandă

Clientul poate lansa o comandă online din pagina de listare produse sau pagina individuală de produs. Acesta finalizează comanda după selectarea unei modalități de plată și livrare.

Produsele adăugate în coșul de cumpărături nu atrag și înregistrarea comenzii sau rezervarea în magazin a bunurilor adăugate în coș.

Pentru parcurgerea cu succes a procesului de comandă clientul își asumă că toate datele de contact furnizate de acesta sunt complete și corecte.

Dacă este cazul, pentru finalizarea cu succes a comenzii, cumpărătorul poate fi contactat de vânzător. De exemplu, prin mijloacele disponibile agreate de acesta odată cu furnizarea datelor de contact.

Drepturile vânzătorului privind comanda

Vânzătorul își rezervă dreptul a anula comanda plasată de cumpărător în unul din următoarele cazuri:

 1. datele furnizate de client sunt eronate/incomplete;
 2. livrarea prin curier nu a fost reușită. De ex., clientul nu poate fi găsit de curier telefonic și/sau fizic la adresa indicată pentru livrarea bunurilor cumpărate etc;
 3. dacă prețul produsului este derizoriu (așa cum este definit în Art. 1665 al Codului Civil);
 4. în cazul anulării comenzii niciuna din părțile implicate nu va pretinde/solicita daune.

Conform OUG nr. 34/2014, cumpărătorul are posibilitatea de a se retrage din contractul de la distanță în termen de 14 zile de la încheierea acestuia.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu garantează disponibilitatea în stoc tuturor produselor afișate. Furnizorul își asumă dreptul de a nu onora o comandă în cazul în care produsul dispare din oferta curentă.

În vederea optimizării serviciului de comenzi online, SC OPTOCENTRU MED SRL își rezervă dreptul de a restricționa accesul clienților la anumite facilități ale magazinului online. De exemplu, imposibilitatea finalizării unei comenzi online dacă clientul nu și-a creat cont de utilizator.

Din motive întemeiate, ce țin de prejudicii aduse companiei, SC OPTOCENTRU MED SRL poate restricționa accesul unor clienți, la anumite facilități puse la dispoziție în magazinul online.

Putem include aici modalitățile de plată și livrare. Pentru mai multe detalii specifice, ce țin de motivele care au dus la aceste măsuri, clienții în cauză se pot adresa Serviciului Suport Clienți.

În cazul comenzilor achitate electronic, vânzătorul nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suportat de cumpărător cum ar fi, de exemplu:

 • comisioanele de operațiune;
 • comisioane de conversie valutară (când plata nu se face în lei) aplicate de banca emitentă a cardului acestuia.

Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai cumpărătorul. Întreaga responsabilitate este a clientului. Eventualele litigii vor fi soluționate între client și banca emitentă a cardului.

Dreptul de proprietate intelectuală

Conținutul magazinului online medicaloptic.ro incluzând, dar fără a se limita la însemnele grafice, denumirile, mărcile (cum sunt, de exemplu: numele website-ului și a companiei SC OPTOCENTRU MED SRL, simboluri, imagini, texte, fișiere multimedia) sunt proprietatea SC OPTOCENTRU MED SRL și nu pot fi preluate și/sau folosite fără acordul prealabil scris al proprietarului.

Vizitatorii prezentului website au posibilitatea de a copia informații din website pentru a le folosi doar în scop personal, non-comercial și fără a le șterge sau modifica.

Modificarea sau utilizarea materialelor de pe acest website în alte scopuri decât de informare, respectiv utilizare în calitate de client, este strict interzisă.

Prin accesarea acestui website vizitatorii sunt de acord ca orice denumire, logo, marcă comercială sau marcă de servicii, texte, documente și fișiere media prezentate pe acest website sunt deținute de către SC OPTOCENTRU MED SRL.

Nu pot fi utilizate de către utilizator, decât în scop informativ. SC OPTOCENTRU MED SRL va acționa prin mijloace legale dacă drepturile de proprietate intelectuală și drepturile de autor sunt încălcate.

În cazul în care SC OPTOCENTRU MED SRL conferă Vizitatorului/Clientului dreptul de a utiliza într-un anumit fel conținutul website-ului, acesta îl va utiliza numai în scopul în care acesta a fost definit și pe o perioadă definită în acord.

Orice modificare neautorizată a website-ului este interzisă.

TERMENI ȘI CONDIȚII: limitarea răspunderii

Prin accesarea website-ului sunteți de acord ca utilizarea să se facă pe propria dvs. răspundere. SC OPTOCENTRU MED SRL nu este responsabil pentru niciun incident direct sau indirect sau orice alte pierderi, costuri sau cheltuieli de orice natură care pot să apară ca urmare a accesării sau navigării în website sau prin intermediul descărcărilor de date (text, imagini, video sau audio).

Conținutul website-ului medicaloptic.ro a fost alcătuit cu cea mai mare atenție pentru introducerea corectă a datelor și respectarea acurateții informațiilor.

Totuși, erorile nu sunt imposibile. De aceea, Furnizorul nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare, în ceea ce privește prețurile, caracteristicile, imaginile etc.

Prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit iar livrarea nu s-a efectuat încă?

Furnizorul își rezervă dreptul de a anula livrarea respectivului produs. De asemenea, își rezervă dreptul de a anunța clientul în cel mai scurt timp de eroarea apărută.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu este responsabil de nicio daună provocată de:

 • viruși;
 • bug-uri;
 • acțiuni umane;
 • orice defecțiune a sistemului informatic;
 • orice alte erori, defecțiuni sau întârzieri de comunicații în transmisiile pe dispozitive.

Toate informațiile și materialele conținute pe acest website sunt furnizate în mod gratuit, fără niciun fel de garanție.

Acte de renunțare

Sub nicio circumstanță SC OPTOCENTRU MED SRL nu va fi responsabilă pentru nicio daună directă, indirectă, accidentală sau specială care rezultă din utilizarea sau incapacitatea de a utiliza acest site.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu va fi responsabil de orice daune ce sunt rezultat a greșelilor, omisiunilor, întreruperilor, erorilor, defecțiunilor, întârzierilor în funcționare sau transmisie sau orice neîndeplinire de performanță a website-ului.

Odată cu crearea/utilizarea contului de client, utilizatorul e responsabil de menținerea confidențialității datelor de logare (accesare).

Utilizatorul va păstra confidențialitatea user-ului și parolei. Acesta la va folosi responsabil în gestionarea comenzilor și a facilitaților puse la dispoziție în contul clientului.

Utilizatorii sunt de acord să nu partajeze sau să transfere parole sau orice alte informații de acces către nicio altă terță parte.

Utilizatorii își asumă responsabilitatea exclusivă în utilizarea contului și confidențialitatea parolei.

Prin accesarea website-ului, crearea contului de utilizator și plasarea comenzilor, clientul acceptă în mod expres și fără echivoc, rubrica de Termeni și condiții a website-ului și condițiile de desfășurare a procesului de comandă online, așa cum sunt ele prezentate pe website.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu poate fi responsabil pentru daune ce rezultă din pierderea bunurilor cumpărate sau din utilizarea Bunurilor după livrare, exceptând garanțiile legale și convenționale acordate.

SC OPTOCENTRU MED SRL își rezervă dreptul de a modifica oricând termenii și condițiile website-ului și condițiile generale în care se desfășoară procesul de comandă online.

Clientul confirmă că acceptă rubrica de Termeni și condiții prin bifarea “check box-ului”: “Sunt de acord cu termenii și condițiile”.

Contractul la distanță încheiat se derulează sub termenii și condițiile valabile la data realizării acordului de voințe.

Utilizarea website-ului

În anumite zone ale website-ului vizitatorii pot trimite:

 • texte;
 • fișiere;
 • imagini;
 • poze;
 • fișiere video;
 • fișiere audio;
 • alte materiale generate de utilizatori.

SC OPTOCENTRU MED SRL își rezervă dreptul de a șterge orice conținut generat de utilizatorul care nu respectă termenii de mai jos. În acest sens, utilizatorii se angajează că vor respecta următoarele:

 1. să nu trimită conținut ilegal, defăimător, calomnios, obscen, amenințător, hărțuitor, abuziv, rasist și să nu încalce drepturile de proprietate intelectuală sau alte materiale care ar putea constitui sau încuraja comportamente care ar putea fi considerate infracțiuni;
 2. să nu trimită niciun fel de informație personală sau să încalce confidențialitatea altei persoane fizice indiferent în ce mod, inclusiv prin trimiterea de date personale ale acestora. Să nu încarce materiale software pe website, link-uri sau fișiere care conțin viruși, fișiere corupte sau orice alt software similar sau programe care ar putea afecta în mod negativ funcționarea website-ului sau elemente ale website-ului. Să nu modifice în niciun fel codul sursă al site-ului sau alte tehnologii ori aplicații integrate în website, cu excepția cazului în care este autorizat în mod expres în scris de către SC OPTOCENTRU MED SRL.

TERMENI ȘI CONDIȚII: acces și înregistrare ca membru

Doriți să vă înregistrați ca membru pe website-ul medicaloptic.ro? Sunteți obligat să furnizați datele personale așa cum sunt acestea specificate în formularul de înregistrare.

În utilizarea serviciului sunteți de acord să furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete. De asemenea, sunteți obligat să mențineți și să actualizați , atunci când situația o cere, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte și complete.

Dacă furnizați informații ce nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, SC OPTOCENTRU MED SRL are dreptul să suspende sau să desființeze contul dvs. și să refuze toate încercările curente sau viitoare de folosire a website-ului.

SC OPTOCENTRU MED SRL poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să înceteze accesul dvs. la conținutul website-ului sau la o parte a acestui conținut.

Prin înregistrarea ca membru veți fi solicitat să vă alegeți un nume de utilizator (adresa de e-mail) și o parolă. Sunteți responsabil de păstrarea în siguranță a parolei de acces ca membru al acestui website.

Orice activitate desfășurată sub numele dumneavoastră de utilizator este integral în responsabilitatea dumneavoastră.

Sunteți de acord să ne înștiințați imediat despre orice pierdere a parolei sau o activitate neautorizată sub numele dumneavoastră de utilizator.

În cazul în care vă este suspendată calitatea de utilizator al website-ului nu veți fi îndreptățit la primirea niciunei despăgubiri.

Promoții, concursuri și reduceri

Promoțiile , concursurile și reducerile care se desfășoară pe website respectă regulamentele create de SC OPTOCENTRU MED SRL în conformitate cu legislația în vigoare.

Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința utilizatorilor numai prin intermediul website-ului propriu sau prin mesaje de poștă electronică.

Pentru a beneficia de promoții sau reduceri, comenzile trebuie să respecte întocmai regulile afișate pe website.

Promoțiile/reducerile prezentate pe website sunt valabile atâta timp cat sunt afișate, în limita stocului disponibil. Furnizorul își rezervă dreptul de a întrerupe/anula promoția în orice moment, fără notificare prealabilă.

TERMENI ȘI CONDIȚII: publicitate și confidențialitate

Cumpărătorul nu va face publice unor terți, prin orice mijloace, nicio informație cu caracter privat primită de la vânzător, sub sancțiunea obligării acestuia la plata de daune interese.

Vânzătorul își rezervă dreptul a folosi informațiile furnizate de către cumpărător în vederea realizării contractului la distanță.

De asemenea, cumpărătorul nu va face publice niciunei terțe părți nicio informație cu privire la comandă, fără acordul scris al vânzătorului.

Vânzătorul își rezervă dreptul, în baza acordului utilizatorului, de a stoca și folosi în interes propriu, în scopul realizării activităților de marketing, orice informație furnizată de cumpărător prin intermediul website-ului.

Excepție: partenerii agreați și furnizorii de servicii cu care există un contract prin care se protejează aceste date primite de la cumpărător.

Pentru mai multe informații puteți accesa rubrica dedicată pentru Politica de confidențialitate.

Legături

Website-ul medicaloptic.ro:

 • nu va furniza niciunei terțe părți informații;
 • poate conține link-uri către alte website-uri sau alte surse.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu e responsabil pentru orice pagubă sau pierdere cauzată sau presupusă a fi cauzată de informațiile furnizate de website-urile sau sursele spre care trimit aceste link-uri.

Facturarea și emiterea documentelor însoțitoare ale coletului

Vânzătorul va emite pe baza informațiilor deținute de acesta și a celor furnizate de cumpărător o factură pentru bunurile livrate.

Totodată, coletul/bunurile vor fi însoțite de documentația trimisă de furnizor și prevazută de lege pentru produsul /produsele comandat(e), după caz:

 1. certificat/declarație de conformitate;
 2. certificat de garanție;
 3. instrucțiuni de utilizare etc.

Prețurile produselor afișate în cadrul website-ului medicaloptic.ro includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

Clientul are obligația de a furniza date complete și corecte. Acestea sunt necesare în vederea emiterii facturii conform legislației în vigoare.

În acest sens, SC OPTOCENTRU MED SRL nu va solicita clientului, prin formularele prezente în website, alte informații de natură confidențială decât cele necesare:

 • emiterii facturii;
 • livrării produselor;
 • ducerii la bun sfârșit a procesului de comandă online.

SC OPTOCENTRU MED SRL va transmite clientului factura aferentă comenzii. Atât în format electronic, disponibilă online în “Contul clientului” cât și în format fizic, odată cu livrarea Bunurilor.

Clientul are posibilitatea de a avea o evidență a facturilor emise.

În vederea finalizării cu succes a proceselor de comandă online, clientul are obligația de a actualiza informațiile personale în contul său.

TERMENI ȘI CONDIȚII: riscuri și responsabilități

Vânzătorul este responsabil de ambalarea corespunzătoare a bunurilor. Documentația tehnică aferentă produselor este afișată pe website.

Riscul pieirii bunului se transferă la cumpărător în momentul predării efective a bunului. Vânzătorul își asumă responsabilitatea livrării produselor comandate de cumpărător.

Livrarea și acceptarea bunurilor

Vânzătorul se obligă să livreze bunurile prin intermediul companiilor de curierat agreate la cumpărător conform alegerii Clientului.

Livrarea bunurilor se face doar pe teritoriul României.

Cumpărătorul are dreptul să nu accepte bunurile livrate în cazul în care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate în pagina produsului. În acest caz, vânzătorul își asumă responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

Cumpărătorul va intra în proprietatea bunurilor după semnarea documentului de transport și efectuarea plății (dacă aceasta nu a fost în prealabil efectuată prin card sau virament bancar) către curier.

TERMENI ȘI CONDIȚII: returnarea produselor

Produsele achiziționate la distanță se pot returna conform O.U.G. 130/2000. Acestea se pot returna în ambalajul original și în aceeași stare în care au fost recepționate.

Termenul este de 10 zile lucrătoare de la primire, fără penalități și fără invocarea unui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala cumpărătorului.  Se va folosi același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea.

SC OPTOCENTRU MED SRL va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 30 de zile de la data primirii returului. Suma înapoiată și condițiile de returnare nu includ cheltuielile de transport decât în cazul producerii unor daune la transport (distrugerea parțială/totală a coletului).

În acest caz, cumpărătorul trebuie să refuze primirea coletului și să ia legătura urgent cu Furnizorul. În cazul acceptării coletului, se consideră că acesta a fost primit în bune condiții. Dauna a fost provocată ulterior, din greșeala cumpărătorului, iar acesta nu poate fi returnat.

Forța majoră

Forța majoră, (eveniment imprevizibil, incontrolabil și inevitabil ce afectează derularea contractului), exonerează de răspundere partea care o invocă.

Frauda

ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR, DE A TRANSFORMA CONȚINUTUL WEBSITE-ULUI medicaloptic.ro SAU DE A AFECTA FUNCȚIONAREA SERVERULUI CARE GĂZDUIEȘTE WEBSITE-UL medicaloptic.ro VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A WEBSITE-ULUI ȘI VA DECLANȘA URMĂRIREA PENALĂ ÎMPOTRIVA AUTORULUI SAU AUTORILOR ACESTOR FAPTE.

TERMENI ȘI CONDIȚII: securitatea datelor personale și a informațiilor

Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de SC OPTOCENTRU MED SRL numai în scopul declarat al acestui website.

Informațiile din contul de înregistrare, precum și datele din formularul de comandă vor fi folosite numai pentru:

 • a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor;
 • livrarea produselor comandate;
 • transmiterea de informări despre eventualele promoții.

Datele personale vor putea fi transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii.

Acțiunea are loc dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

SC OPTOCENTRU MED SRL:

 1. nu vinde, nu oferă și nu face schimb de adrese de e-mail obținute prin intermediul acestui website;
 2. nu divulgă adresa dvs. de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui website.

Din 25 mai 2018, conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) denumit în continuare “Regulamentul GDPR”, SC OPTOCENTRU MED SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de cumpărător.

Scopul colectării datelor este de preluare și livrare comenzi online. Datele personale ale cumpărătorului sunt necesare în vederea facturării și livrării comenzii.

Refuzul de a furniza aceste date determină imposibilitatea onorării comenzii către cumpărător. Datele înregistrate sunt destinate utilizării de către operator. Acestea sunt comunicate doar serviciilor de curierat și Poșta Română (nume, prenume, adresă, telefon) în scopul livrării comenzii.

Conform Regulamentului (UE) 2016/679, beneficiați de următoarele drepturi:

1. Dreptul la informare și acces la date cu caracter personal. Dreptul de a obține o confirmare a faptului că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective.

2. Dreptul la rectificare. Dreptul de a solicita Operatorului și de a obține, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vă privesc și/sau de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete. Mențiunea e că în cazul unui cont online aceste modificări le puteți efectua personal din secțiunea de editare a datelor contului.

3. Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”). Dreptul de a obține ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc, fără întârzieri nejustificate, când se aplică anumite motive menționate în Regulamentul GDPR.

4. Dreptul la restricționarea prelucrării. Dreptul de a obține restricționarea prelucrării în anumite cazuri.

5. Dreptul la portabilitatea datelor. Dreptul de a primi datele cu caracter personal care vă privesc și de a le transmite către un alt operator.

6. Dreptul la opoziție. Dreptul de a vă opune în orice moment prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc, în condițiile Regulamentului GDPR.

7. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care vă privesc sau vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

8. Dreptul să va adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). De exemplu, în situația în care considerați că datele dvs. nu au fost prelucrate în conformitate cu prevederile legale.

Pentru exercitarea drepturilor menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați prin cerere scrisă, datată și semnată la adresa de e-mail: gdpr@medicaloptic.ro ori la adresa poștală: CAL. RAHOVEI NR.266-268, CORP 104, CAM.01, SECTOR 5, București, în atenția responsabilului cu protecția datelor.

TERMENI ȘI CONDIȚII: litigii și legea aplicabilă

Orice litigiu apărut între Cumpărător și Furnizor va fi rezolvat prin înțelegere între cele două părți (pe cale amiabilă).

Ce se întâmplă în cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă? Competența revine instanțelor de judecată române, de pe raza sediului social al Furnizorului.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu răspunde pentru:

 • pagubele;
 • costurile;
 • procesele;
 • pretențiile;
 • cheltuielile apărute ca urmare a nerespectării de către utilizatori a “Termenilor și conditiilor”.
Back To Top preloader