fbpx
Skip links

TERMENI ȘI CONDIȚII

La adresa https://medicaloptic.ro/ se regăsesc informații (texte, poze, baze de date, produse, prețuri, logouri, reclame), care constituie conținutul magazinului online https://medicaloptic.ro/, proprietatea SC OPTOCENTRU MED SRL, cu sediul social în BUCUREȘTI, CAL. RAHOVEI NR.266-268, CORP 104, CAM.01, SECTOR 5, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/12776/2014, CUI RO33762291.

Informațiile oferite în cadrul prezentului site sunt în limba română, fără a exclude prezentarea acestora și în alte limbi. Contractul de vânzare se încheie în limba română.

Accesarea și/sau utilizarea site-ului de către dumneavoastră constituie ACCEPTAREA prezentelor condiții și vă obligă la respectarea acestora.

Folosirea, vizitarea și/sau cumpărarea produselor pe site-ul https://medicaloptic.ro/ implica acceptarea termenilor și condițiilor ce vor fi detaliate în paragrafele următoare.

Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomanda citirea cu atenție a termenilor și condițiilor.

SC OPTOCENTRU MED SRL își asumă dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără altă notificare. Când se accesează acest capitol de pe site (termeni și condiții), se parcurge varianta cea mai noua a acestui contract.

Înregistrarea dumneavoastră, ca utilizator al acestui site reprezinta acordul dumneavoastră implicit, privind primirea mesajelor electronice legate de produsele prezentate.

Orice informație privitoare la contractul încheiat intre dumneavoastră și SC OPTOCENTRU MED SRL se va stoca pentru un timp limitat și va fi disponibilă pentru terți doar la solicitarea organelor judiciare.

Orice comandă confirmată implica vânzătorul și consumatorul persoană fizica într-un contract la distanță.

Contractul la distanță este încheiat intre SC OPTOCENTRU MED SRL, în calitate de vânzător și un consumator – cumpărător, în cadrul prezentului sistem de vânzare organizat de către SC OPTOCENTRU MED SRL, utilizând în mod exclusiv, înainte și la încheierea acestui contract, tehnica de comunicație la distanță cuprinsa în magazinul online.

Momentul încheierii contractului la distanță cu persoana fizică, respectiv, al încheierii contractului de vânzare cu persoana juridică, îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de către consumator, referitor la comanda sa.

Pentru orice eroare survenita în transmiterea de către dvs. a datelor necesare prelucrării comenzii plasate, aveți la dispoziție adresa de email comenzi@medicaloptic.

Ulterior prelucrării comenzii de către SC OPTOCENTRU MED SRL, nu ne asumăm răspunderea decurgând din transmiterea de către dumneavoastră a datelor eronate.

Cu privire la codurile de conduită relevante, conform art. 8 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic, Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte, vă rugăm să consultați legislația specifică afișată pe site-ul ANPC, secțiunea „Acte normative”.

Prevederile prezentului contract la distanță se completează și cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicată și modificata și cu OUG 34/2014 privind drepturilor consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

Definiții ale prezentului document:

SC OPTOCENTRU MED SRL acceptă încheierea contractelor la distanță prin mijloace electronice și se obligă, astfel, să respecte legislația aplicabilă încheierii, validității și efectelor juridice ale acestor contracte. În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezulta altfel, înțelesurile specificate mai jos:

UTILIZATOR: orice persoană care vizitează și/sau interacționează cu site-ul https://medicaloptic.ro/.

VÂNZĂTOR: SC OPTOCENTRU MED SRL cu sediul sediul social în BUCUREȘTI, CAL. RAHOVEI NR.266-268, CORP 104, CAM.01, SECTOR 5, România, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/12776/2014 și având CUI RO33762291, nr. telefon: (+40) 0755.577.774, denumita în continuare „Operator”.

Cumpărător: Orice persoană fizică sau persoană juridica care plasează o comandă în magazinul online https://medicaloptic.ro/ și care a acceptat termenii și condițiile prezentului contract la distanță.

MAGAZINUL ONLINE: pagini web aparținând SC OPTOCENTRU MED SRL care se află la adresa https://medicaloptic.ro/, prin intermediul căruia cumpărătorul are acces la informații privind produsele oferite spre vânzare de către SC OPTOCENTRU MED SRL în funcție de disponibilitate, produsele pot avea mai multe statusuri.

BUNURI: produse puse la dispoziția cumpărătorului spre vânzare de către vânzător prin intermediul magazinului online https://medicaloptic.ro/. Orice articol din magazinul nostru poate fi achiziționat doar prin intermediul comenzii direct pe website.

COMANDA ONLINE: comunicare online dintre vânzător și cumpărător, prin care cumpărătorul intenționează să achiziționeze bunuri de la vânzător, pe care acesta din urma este de acord să le livreze, iar cumpărătorul este de acord să le plătească. Pentru produsele care nu se afla în stocul curent de marfa, vânzătorul le poate comanda la furnizor, în urma solicitării clientului în magazin, dar timpul de livrare pentru astfel de comenzi depășește termenul normal de livrare de 7 – 14 zile.

COMANDA CONFIRMATA: comanda efectuată online prin intermediul magazinului online https://medicaloptic.ro/ de către un cumpărător ale cărui date de identificare și detalii cu privire la comanda să au fost validate telefonic ca urmare a contactului dintre acesta și operatorul serviciului suport clienți SC OPTOCENTRU MED SRL.

CLIENT NOU: client care intenționează să achiziționeze produse din magazinul online https://medicaloptic.ro/ pentru prima dată și care necesită o validare telefonică a comenzii efectuată de către operatorul serviciului suport clienți desemnat de către SC OPTOCENTRU MED SRL.

Orarul de funcționare:

Comenzile pot fi plasate online oricând, dar perioada de procesare a acestora se desfășoară de luni până vineri în intervalul 9.00 – 18.00.

Comenzile plasate în zilele de sâmbătă, duminica și sărbătorile legale vor fi procesate în următoarea zi lucrătoare.

Dacă clientul este nou, vânzătorul își asuma acceptarea comenzii din partea cumpărătorului în momentul în care exista o confirmare telefonică sau prin email.

Odată lansată comanda online, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau electronic), precum și cu modul de operare al vânzătorului.

Obligații ale vânzătorului:

Vânzătorul pune la dispoziția cumpărătorului, în mod gratuit, informații profesionale cu privire la produsele și serviciile sale, pentru a atinge finalitatea menționată în comanda online. Conținutul publicat în magazinul online SC OPTOCENTRU MED SRL are caracter orientativ și prezintă informații despre produsele comercializate de acesta, precum și alte date considerate de SC OPTOCENTRU MED SRL ca fiind de interes pentru cumpărător.

SC OPTOCENTRU MED SRL este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra magazinului online, respectiv asupra mărcilor, designului, funcționalităților site-ului, imagini și specificații tehnice.

Caracteristicile produselor și documentație tehnica aferenta acestora, prezentate pe site sunt puse la dispoziție de către producători și furnizori, iar SC OPTOCENTRU MED SRL oferă suportul tehnic pentru afișarea lor.

Vânzătorul întreprinde demersuri în mod constant pentru a prezenta informații cat mai corecte și relevante pentru produsele oferite spre vânzare. dacă preturile sau alte informații despre produs au fost afișate greșit, ne alocăm dreptul a nu onora comanda și de a anunță clientul în legătură cu eroarea intervenita, dacă livrarea nu s-a efectuat.

Imaginile produselor sunt afișate în magazinul online cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuanțe de culoare) de aspectul real al produsului, în funcție de lotul în care au fost fabricate.

În vederea derulării contractului la distanta în bune condiții, SC OPTOCENTRU MED SRL, în baza acordului exprimat de client, poate contacta clientul pe email sau telefonic dacă în urma interacțiunii cu site-ul acesta completează datele de identificare și contact. Scopul în care va fi contactat clientul este de a solicita în mod expres orice informație pentru ducerea la bun sfârșit a procesului de comanda online.

La solicitarea și cu acordul consumatorului, SC OPTOCENTRU MED SRL poate recomanda cumpărătorului achiziționarea altui produs de o calitate și la un preț echivalente cu cele solicitate în prima comanda. Comanda inițială se considera anulata la data confirmării comenzii produsului/produselor ce înlocuiesc produsul inițial.

Toate tarifele aferente Bunurilor din magazinul online sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A. De asemenea prețul bunurilor electronice includ taxa de timbru, afișată în pagina de produs. Prețurile produselor sunt actualizate regulat.

Prețul produsului comandat este cel afișat la data plasării comenzii.

Ofertele speciale sunt valabile:

 • pentru perioade limitate de timp specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul online;
 • în limitele stocurilor disponibile;

SC OPTOCENTRU MED SRL își rezervă dreptul de a completa și/sau modifica orice informație din magazinul online fără a anunța în prealabil utilizatorii site-ului.

Comunicarea cu magazinul online SC OPTOCENTRU MED SRL se face în momentul interacțiunii, prin publicarea opiniilor cu privire la produsele și serviciile SC OPTOCENTRU MED SRL, prin intermediul formularului de contact disponibil, prin intermediul adresei de email comenzi@medicaloptic.ro și/sau telefonic la (+40) 755.577.774 SC OPTOCENTRU MED SRL își rezervă dreptul de a contacta vizitatorul magazinului online pe email sau telefonic dacă în urma interacțiunii cu site-ul acesta completează datele de identificare și contact și solicita în mod expres orice tip de informație disponibilă.

Procesul de comanda

Clientul poate lansa o comanda online din pagina de listare produse sau pagina individuala de produs, urmând să finalizeze comanda după selectarea unei modalități de plata și livrare.

Produsele adăugate în coșul de cumpărături nu atrag și înregistrarea comenzii sau rezervarea în magazin a bunurilor adăugate în coș.

Pentru parcurgerea cu succes a procesului de comanda clientul își asuma ca toate datele de contact furnizate de acesta sunt complete și corecte. dacă este cazul, pentru finalizarea cu succes a comenzii cumpărătorul poate fi contactat de către vânzător prin mijloacele disponibile agreate de acesta odată cu furnizarea datelor de contact.

Vânzătorul își rezerva dreptul a anula comanda plasata de cumpărător, în unul din următoarele cazuri:

 • Datele furnizate de client sunt eronate/incomplete;
 • Livrarea prin curier nu a fost reușita (ex. clientul nu poate fi găsit de curier telefonic și/sau fizic, la adresa indicata pentru livrarea bunurilor cumpărate etc.);
 • Dacă prețul produsului este derizoriu (asa cum este definit în Art. 1665 al Codului Civil)

În cazul anularii comenzii niciuna din părțile implicate nu va pretinde/solicita daune.

Conform OUG nr. 34/2014 cumpărătorul are posibilitatea de a se retrage din contractul de la distanta în termen de 14 zile de la încheierea acestuia.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu garantează disponibilitatea în stocuri a tuturor produselor afișate. Așadar, Furnizorul își asumă dreptul de a nu onora o anumita comandă în cazul în care respectivul produs dispare din oferta curentă.

În vederea optimizării serviciului de comenzi online SC OPTOCENTRU MED SRL își rezervă dreptul de a restricționa accesul clienților la anumite facilități ale magazinul online, cum ar fi imposibilitatea finalizării unei comenzi online dacă clientul nu și-a creat cont de utilizator.

Din motive întemeiate, ce țin de prejudicii aduse companiei, SC OPTOCENTRU MED SRL poate restricționa accesul unor clienți, la anumite facilități puse la dispoziție în magazinul online, cum ar fi modalitățile de plată și livrare. Pentru mai multe detalii specifice, ce țin de motivele care au dus la aceste masuri clienții în cauza se pot adresa Serviciului Suport Clienți.

În cazul comenzilor achitate electronic vânzătorul nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suportat de cumpărător, cum ar fi de exemplu comisioanele de operațiune, comisioane de conversie valutară (în cazul în care plata nu se face în lei) aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poartă numai cumpărătorul. Întreaga responsabilitate este a clientului, iar eventualele litigii vor fi soluționate între dânsul și banca emitentă a cardului.

Dreptul de proprietate intelectuală

Conținutul magazinului online https://medicaloptic.ro/ incluzând, dar fără a se limita la însemnele grafice, denumirile, mărcile (cum sunt, de exemplu: numele site-ului și a companiei SC OPTOCENTRU MED SRL, simboluri, imagini, texte, fișiere multimedia) sunt proprietatea SC OPTOCENTRU MED SRL și nu pot fi preluate și/sau folosite fără acordul prealabil scris al proprietarului.

Vizitatorii prezentului site au posibilitatea de a copia informații de pe acest site, pentru a le folosi doar în scop personal, non-comercial și fără a le șterge sau a modifica. Modificarea sau utilizarea materialelor de pe acest site în alte scopuri decât de informare, respectiv utilizare în calitate de client, este strict interzisa.

Prin accesarea acestui site vizitatorii sunt de acord ca orice denumire, logo, marca comerciala sau marca de servicii, texte, documente și fișiere media prezentate pe acest site sunt deținute de către SC OPTOCENTRU MED SRL și nu pot fi utilizate de către utilizator, decât în scop informativ. SC OPTOCENTRU MED SRL va acționa prin mijloace legale dacă drepturile de proprietate intelectuală și drepturile de autor sunt încălcate.

În cazul în care SC OPTOCENTRU MED SRL conferă Vizitatorului/Clientului dreptul de a utiliza într-un anumit fel conținutul site-ului, acesta îl va utiliza numai în scopul în care acesta a fost definit și pe o perioadă definită în acord.

Orice modificare neautorizată a site-ului este interzisă.

Limitarea răspunderii

Prin accesarea site-ului sunteți de acord ca utilizarea să se facă pe propria dumneavoastră răspundere. SC OPTOCENTRU MED SRL nu este responsabil pentru niciun incident direct sau indirect sau orice alte pierderi, costuri sau cheltuieli de orice natura care pot apare, ca urmare a accesării sau navigării în site sau prin intermediul descărcărilor de date (text, imagini, video sau audio).

Conținutul site-ului https://medicaloptic.ro/ a fost alcătuit cu cea mai mare atenție pentru introducerea corecta a datelor și respectarea acurateții informațiilor. Totuși erorile nu sunt imposibile. De aceea, Furnizorul nu își asuma responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare, în ceea ce privește preturi, caracteristici, imagini etc. În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, Furnizorul își rezervă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunță clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu este responsabil de nicio dauna provocata de viruși, bug-uri, acțiuni umane sau orice defecțiune a sistemului informatic, sau orice alte erori, defecțiuni sau întârzieri de comunicații în transmisiile pe dispozitive.

Toate informațiile și materialele conținute pe acest site sunt furnizate în mod gratuit, fără niciun fel de garanție. Sub nicio circumstanță SC OPTOCENTRU MED SRL nu va fi responsabilă pentru nici o dauna directa, indirecta, accidentala, speciala care rezulta din utilizarea sau incapacitatea de a utiliza acest site și nu va fi responsabil de orice daune ce sunt rezultat a greșelilor, omisiunilor, întreruperilor, erorilor, defecțiunilor, întârzierilor în funcționare sau transmisie sau orice neîndeplinire de performanță a site-ului.

O data cu crearea și utilizarea contului de client, utilizatorul este responsabil de menținerea confidențialității datelor de logare (accesare). Utilizatorul va păstra confidențialitatea user-ului și parolei și la va folosi responsabil pentru gestionarea comenzilor și a facilitaților puse la dispoziție în contul clientului.

Utilizatorii sunt de acord să nu partajeze sau să transfere parole sau orice alte informații de acces către nici o alta terță parte. Utilizatorii își asumă responsabilitatea exclusiva pentru utilizarea contului și confidențialitatea parolei.

Prin accesarea site-ului, crearea contului de utilizator și plasarea comenzilor clientul accepta în mod expres și fără echivoc, Termenii și condițiile site-ului și condițiile în care se desfășoară procesul de comanda online, asa cum sunt ele prezentate pe site.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu poate fi responsabil pentru daune ce rezulta din pierderea bunurilor cumparate sau din utilizarea Bunurilor după livrare, exceptând garanțiile legale și convenționale acordate.

SC OPTOCENTRU MED SRL își rezervă dreptul de a modifica oricând termenii și condițiile site-ului și condițiile generale în care se desfășoară procesul de comanda online. Clientul confirma ca accepta acești termeni și condiții prin bifarea “check box-ului” “Sunt de acord cu termenii și condițiile”. Contractul la distanta încheiat se derulează sub termenii și condițiile valabile la data realizării acordului de voințe.

Utilizarea site-ului

În anumite zone ale site-ului vizitatorii pot trimite texte, fișiere, imagini, poze, fișiere video, audio, sau alte materiale generate de utilizatori. SC OPTOCENTRU MED SRL își rezerva dreptul de a șterge orice conținut generat de utilizatorul care nu respecta termenii de mai jos. În acest sens utilizatorii se angajează ca vor respecta următoarele:

 • sa nu trimită conținut ilegal, defăimător, calomnios, obscen, amenințător, hărțuitor, abuziv, rasist și să nu încalce drepturile de proprietate intelectuala sau alte materiale care ar putea constitui sau încuraja comportamente care ar putea fi considerate infracțiuni;
 • sa nu trimită nici un fel de informație personala sau să încalce confidențialitatea altei persoane fizice indiferent în ce mod, inclusiv prin trimiterea de date personale ale acestora; să nu încarce materiale software pe site, link-uri sau fișiere care conțin viruși, fișiere corupte sau orice alt software similar sau programe care ar putea afecta în mod negativ funcționarea site-ului sau elemente ale site-ului; să nu modifice în nici un fel codul sursa al site-ului sau alte tehnologii sau aplicații integrate în site, cu excepția cazului în care este autorizat în mod expres în scris de către SC OPTOCENTRU MED SRL.

Acces și înregistrare ca membru

Pentru a va înregistra ca membru pe site-ul https://medicaloptic.ro/, sunteți obligat să furnizați datele personale asa cum sunt acestea specificate în formularul de înregistrare. În utilizarea serviciului sunteți de acord să furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră. De asemenea sunteți obligat să mențineți și să actualizați , atunci când situația o cere, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte și complete. dacă veți furniza informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, SC OPTOCENTRU MED SRL are dreptul să suspende sau să desființeze contul dumneavoastră și să refuze toate încercările curente sau viitoare de folosire a site-ului.

SC OPTOCENTRU MED SRL poate, fără orice alta notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să înceteze accesul dumneavoastră la conținutul site-ului sau la o parte a acestui conținut.

Prin înregistrarea ca membru veți fi solicitat să vă alegeți un nume de utilizator (adresa de e-mail) și o parola. Sunteți responsabil de păstrarea în siguranța a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfășurată sub numele dumneavoastră de utilizator fiind integral în responsabilitatea dumneavoastră.

Sunteți de acord să ne înștiințați imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizata sub numele dumneavoastră de utilizator.

În cazul în care va este suspendata calitatea de utilizator al site-ului, nu veți fi îndreptățit la primirea niciunei despăgubiri.

Promoții, concursuri, reduceri

Promoțiile , concursurile și reducerile care se desfășoară pe site respecta regulamentele create de SC OPTOCENTRU MED SRL în conformitate cu legislația în vigoare. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința utilizatorilor numai prin intermediul site-ului propriu sau prin mesaje de poșta electronică. Pentru a beneficia de promoții sau reduceri comenzile trebuie să respecte întocmai regulile afișate pe site.

Promoțiile / reducerile prezentate pe site sunt valabile atâta timp cat sunt afișate, în limita stocului disponibil. Furnizorul își rezerva dreptul de a întrerupe sau de a anula o promoție în orice moment, fără nici o notificare prealabilă.

Publicitate și confidențialitate

Cumpărătorul nu va face publice, unor terți, prin orice mijloace, nicio informație cu caracter privat primita de la vânzător, sub sancțiunea obligării acestuia la plata de daune interese.

Vânzătorul își rezervă dreptul a folosi informațiile furnizate de către cumpărător în vederea realizării contractului la distanta. De asemenea, cumpărătorul nu va face publice niciunei terțe părți nicio informație cu privire la comanda fără acordul scris al vânzătorului.

Vânzătorul își rezerva dreptul, în baza acordului utilizatorului, de a stoca și folosi în interes propriu, în scopul realizării activităților de marketing, orice informație furnizata de către cumpărător prin intermediul site-ului le primite de la cumpărător, cu excepția partenerilor agreați, furnizori de servicii cu care exista un contract prin care se protejează aceste date primite de la cumpărător.

Citiți documentul politicii de confidențialitate =>

Legături

Site-ul https://medicaloptic.ro/. De asemenea el nu va furniza niciunei terțe părți informații poate conține link-uri către alte site-uri sau alte surse.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu este responsabil pentru orice pagubă sau pierdere cauzată sau presupusa a fi cauzata de informațiile furnizate de site-urile sau sursele spre care trimit aceste link-uri.

Facturarea și emiterea documentelor însoțitoare ale coletului

Vânzătorul va emite pe baza informațiilor deținute de acesta și a celor furnizate de cumpărător o factură pentru bunurile livrate. Totodată, coletul/bunurile vor fi însoțite de documentația trimisa de furnizor și prevazută de lege pentru produsul /produsele comandat(e), după caz: certificat/declarație de conformitate, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare etc.

Preturile produselor afișate în cadrul site-ului https://medicaloptic.ro/ includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

Clientul are obligația de a furniza date complete și corecte, necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare. În acest sens SC OPTOCENTRU MED SRL nu va solicita clientului, prin formularele prezente în site, alte informații, de natură confidențială decât cele necesare emiterii facturii, livrării produselor sau ducerii la bun sfârșit a procesului de comandă online.

SC OPTOCENTRU MED SRL va transmite clientului factura aferenta comenzii, atât în format electronic, disponibilă online în “Contul clientului” cat și în format fizic, o data cu livrarea Bunurilor. Astfel clientul are posibilitatea de a avea o evidenta a facturilor emise.

În vederea finalizării cu succes a proceselor de comanda online, clientul are obligația de a actualiza informațiile personale în contul său.

Riscuri și responsabilități

Vânzătorul este responsabil de ambalarea corespunzătoare a bunurilor. Documentația tehnică aferentă produselor este afișată pe site.

Riscul pieirii bunului se transfera la cumpărător în momentul predării efective a bunului.

Vânzătorul își asumă responsabilitatea livrării produselor comandate de cumpărător.

Livrarea și acceptarea bunurilor

Vânzătorul se obligă să livreze bunurile prin intermediul companiilor de curierat agreate către cumpărător conform alegerii Clientului.

Livrarea bunurilor se face doar pe teritoriul României.

Cumpărătorul are dreptul să nu accepte bunurile livrate în cazul în care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate în pagina produsului. În acest caz vânzătorul își asuma responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

Cumpărătorul va intra în proprietatea bunurilor după semnarea documentului de transport și efectuarea plății (dacă aceasta nu a fost în prealabil efectuata prin card sau virament bancar) către curier.

Returnarea produselor

Produsele achiziționate la distanta se pot returna conform O.U.G. 130/2000. Acestea se pot returna, în ambalajul original și în aceeasi stare în care au fost recepționate, în termen de 10 zile lucrătoare de la primire fără penalități și fără invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala cumpărătorului, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea.

SC OPTOCENTRU MED SRL va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 30 de zile de la data primirii returului. Suma înapoiată cat și condițiile de returnare nu includ cheltuielile de transport decât în cazul producerii unor daune la transport (distrugerea parțial/totala a coletului). În acest caz, cumpărătorul trebuie să refuze primirea coletului și să ia legătura urgent cu Furnizorul. În cazul acceptării coletului, se considera ca acesta a fost primit în bune condiții, dauna producându-se ulterior, din greșeala cumpărătorului, iar acesta nu poate fi returnat.

Forța majora

Forța majora, (eveniment imprevizibil, incontrolabil și inevitabil ce afectează derularea contractului), exonerează de răspundere partea care o invocă.

Frauda

ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR, DE A MODIFICA CONȚINUTUL SITE-ULUI MEDICALOPTICRO SAU DE A AFECTA FUNCȚIONAREA SERVERULUI CARE GĂZDUIEȘTE SITE-UL MEDICALOPTIC.RO VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITE-ULUI și VA DECLANȘA URMĂRIREA PENALA ÎMPOTRIVA AUTORULUI SAU AUTORILOR ACESTOR FAPTE.

Securitatea datelor personale și a informațiilor:

Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de către SC OPTOCENTRU MED SRL numai în scopul declarat al acestui site. Informațiile din contul de înregistrare, precum și datele din formularul de comanda vor fi folosite numai pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, precum și pentru transmiterea de informări despre eventualele promoții.

Datele personale vor putea fi însă transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

SC OPTOCENTRU MED SRL. nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese e-mail obținute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site.

Din 25 mai 2018, conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) denumit în continuare „Regulamentul GDPR”, SC OPTOCENTRU MED SRL are obligația de a administra în condiții de siguranța și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de cumpărător. Scopul colectării datelor este de preluare și livrare comenzi online.

Datele personale ale cumpărătorului sunt necesare în vederea facturării și livrării comenzii.

Refuzul de a furniza aceste date determina imposibilitatea onorarii comenzii către cumpărător.

Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator și sunt comunicate doar serviciilor de curierat și Posta Romana (nume, prenume, adresa, telefon) în scopul livrării comenzii.

Conform Regulamentului (UE) 2016/679, beneficiați de următoarele drepturi:

 1. Dreptul la informare și acces la date cu caracter personal: dreptul de a obține o confirmare a faptului ca se prelucrează sau nu date cu caracter personal care va privesc si, în caz afirmativ, acces la datele respective.
 2. Dreptul la rectificare: dreptul de a solicita Operatorului și de a obține, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc și/sau de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mențiunea ca în cazul unui cont online aceste modificări le puteți efectua personal din secțiunea de editare a datelor contului.
 3. Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): dreptul de a obține ștergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fără întârzieri nejustificate, în cazul în care se aplică anumite motive menționate în Regulamentul GDPR.
 4. Dreptul la restricționarea prelucrării: dreptul de a obține restricționarea prelucrării în anumite cazuri.
 5. Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc și de a le transmite către un al operator.
 6. Dreptul la opoziție: dreptul de a va opune în orice moment prelucrării datelor cu caracter personal care va privesc, în condițiile Regulamentului GDPR.
 7. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.
 8. Dreptul să va adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) în situația în care considerați că datele dumneavoastră nu au fost prelucrate în conformitate cu prevederile legale.

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, va rugam să va adresati prin cerere scrisa, datata și semnata la adresa e-mail: gdpr@medicaloptic.ro, ori la adresa postala: CAL. RAHOVEI NR.266-268, CORP 104, CAM.01, SECTOR 5, Bucuresti, în atentia responsabilului cu protectia datelor.

Litigii. Legea aplicabila

Orice litigiu aparut intre cumpărător și Furnizor va fi rezolvat prin intelegere intre cele doua parti (pe cale amiabila). În cazul în care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, de pe raza sediului social al Furnizorului.

SC OPTOCENTRU MED SRL nu raspunde pentru pagubele, costurile, procesele, pretentiile sau cheltuielile aparute ca urmare a nerespectarii de către utilizatori a „Termenilor și conditiilor”.