Chirurgia cataractei



Tratamentul cataractei, exclusiv chirurgical
Cataracta reprezintă principala cauză de scădere a vederii la adulţii cu vârstă de peste 60 de ani. De asemenea, această afecţiune poate să fie principalul motiv pentru care ochelarii de vedere care înainte îți erau de folos acum par să nu mai fie utili. Astfel, cataracta constituie o afecţiune oftalmologică frecvent întâlnită, care are ca rezultat, scăderea progresivă a vederii.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cataracta reprezintă principala cauză de orbire reversibilă. Afecțiunea reprezintă pierderea transparenței cristalinului, lentila din interiorul ochiului care contribuie la realizarea unei imagini clare.
Tratamentul acestei afecţiuni oculare este exclusiv chirurgical! Din păcate, diferite medicamente sau picături existente la ora actuală pe piață nu încetinesc progresia cataractei. Medicul chirurg oftalmolog va înlocui cristalinul opacifiat cu unul artificial.
Noua tehnologie este extrem de avansată, de aceea intervenţia chirurgicală durează câteva minute (în jur de 15-20 minute), în funcție de cât de avansată este cataracta.
Reține: Deși nu este o urgență operatorie, cataracta diagnosticată la adult trebuie operată. Explicația este aceea că afecțiunea avansează și ulterior, va fi mult mai dificil de operat. În plus, vindecarea postoperatorie este foarte posibil să fie mai greoaie. Cataracta se va opera în momentul în care pacientul se confruntă cu o scădere a acuității vizuale de 50-60%. Mai simplu, înaintea de scăderea calității vieții și de apariție a unui disconfort în activitățile zilnice ale individului.
Metoda prin care se operează cataracta:
Astăzi, facoemulsificarea este cea mai bună tehnică chirurgicală a cataractei. Intervenția chirurgicală a cataractei se realizează cu anestezie locală (peribulbară), fără internare şi nedureroasă. Cu ajutorul acestui tip de anestezie locală, pacientul este conștient de ceea ce i se întâmplă dar nu simte durerea. Recuperarea vederii este frecvent spectaculoasă, operaţia are o rată foarte ridicată de succes. Aceasta constă în facoemulsificarea cristalinului (folosirea ultrasunetelor), cu implantarea unui cristalin artificial foldabil (pliabil), printr-o incizie mică (2 mm) astfel încât nu este nevoie de sutură.
Conform specialiştilor, complicaţiile posibile să apară în urma operaţiei de cataractă sunt foarte rare. Explicaţia este aceea că această operaţie este una dintre cele mai reuşite intervenţii care se realizează în zilele noastre.
Echipa de chirurgi oftalmologi de la Clinicile Medical Optic sunt aici pentru ca tu să te bucuri de o vedere fără limite! Nu lăsa cataracta să-ți scadă calitatea vieții, vino la o consultație încă de la primele simptome: vedere încețoșată, schimbarea frecventă a ochelarilor de vedere, intensitatea culorilor scăzută, dificultăți în desfășurarea activităților zilnice!


Cataracta secundară – tratată cu laserul YAG
Cataracta secundară, printre cele mai des întâlnite complicații post-operatorii. Cu toate acestea, este impropriu spus complicație, deoarece cataracta secundară este doar o afectare a capsulei posterioare care se tratează foarte repede cu ajutorul laserului. Pentru un confort sporit al pacientului se poate administra un anestezic topic.
De asemenea, va fi dilatată pupila înaintea tratamentului cu laser. Trebuie menționat că această complicație este ușor de tratat. În plus, datele statistice arată că aceasta apare în aproximativ 20% dintre cazuri și poate apărea la câteva zile sau la câteva săptămâni.
Menționăm că procedura cu laser Yag se realizează în cabinetul de oftalmologie, fiind o procedură scurtă (aproximativ 5 minute), nedureroasă. Este posibil însă ca pacienții să aibă o creștere moderată și tranzitorie a presiunii intraoculare ca urmare a procedurii. Însă se va rezolva destul de ușor, medicul oftalmolog vă va prescrie antiinflamatoare și hipotensoare oculare. De asemenea, există posibilitatea ca unii pacienți să perceapă prezența unor “musculițe volante” în câmpul vizual, care însă dispar într-un interval scurt de timp.
De obicei, pentru confortul pacientului se va utiliza un anestezic topic. Trebuie realizată dilatarea pupilei (midriaza) înaintea tratamentului Laser. În urma tratamentului, pacientul nu va avea nicio restricție. Uneori pacienții pot percepe prezenta unor scântei sau “musculițe volante” în câmpul vizual, care însă dispar într-un interval scurt de timp.
Ai nevoie de o procedură chirurgicală?
Vezi care este cea mai apropiată locație de tine și programează-te acum!
De ce să alegi Medical Optic
Fiindcă vei avea o consultație completă, un diagnostic corect și un tratament adecvat. Iar ochii tăi vor primi, atunci când este cazul, ochelari care să se integreze în personalitatea ta și cu ajutorul cărora vei avea o Vedere Fără Limite.

Ne pasă
Pentru noi este esențial stabilirea diagnosticului de certitudine al afecțiunii de care suferi. Dar și tratamentul corect pe care îl vei primi. Și mai știm că ochelarii care îți redau o vedere fără limite sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a te bucura din plin de viață.

Suntem profesioniști
Actul medical de calitate este susţinut de dedicarea şi omenia medicilor noştri dar şi de permanenta lor pregătire profesională. De un real ajutor în monitorizarea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oftalmologice este și aparatura ultramodernă din clinici.

Suntem dedicați
Suntem oameni și știm cum este să te doară sau să nu vezi clar. De aceea, tot ceea ce știm punem în slujba voastră, a pacienților noștri. Vrem ca tu să ai o vedere fără limite. Atunci când ai ochii sănătoși, poți admira frumusețea vieții.

Inovație
Medicii noștri sunt permanent conectați la tot ceea ce e nou în domeniul oftalmologiei. Prin urmare, pacienții noștri vor beneficia de cele mai moderne tratamente, în locații dotate cu tehnologie de ultimă generație.