skip to Main Content
0730 013 601 Contul Meu

Politică de confidențialitate, regulile aplicabile de către societatea noastră. În cazul în care aveți nelămuriri intrați în contact cu noi.

1. POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE: INTRODUCERE

Tratăm cu seriozitate și responsabilitate confidențialitatea datelor cu caracter personal. Securitatea acestora reprezintă o prioritate pentru noi.

De aceea, ne angajăm să respectăm noile reguli impuse de Regulamentul european nr. 2016/679 denumit “Regulamentul” în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Prin intermediul prezentei politici îți explicăm ce date cu caracter personal prelucrăm. De asemenea, îți explicăm și cum le colectăm, cum le folosim și, mai ales, cum îți protejăm aceste date.

Prin această politică de confidențialitate te informăm și asupra drepturilor de care beneficiezi. Nu în ultimul rând, te ghidăm cu privire la modalitatea de exercitare a acestora.

2. DESPRE NOI

Sediul nostru sediul social în BUCUREȘTI, CAL. RAHOVEI NR.266-268, CORP 104, CAM.01, SECTOR 5, CIF RO33762291, J40/12776/2014.

Reprezentantul legal al societății este IONESCU MARIAN. Poate fi contactat la adresa CAL. RAHOVEI NR.266-268, CORP 104, CAM.01, SECTOR 5, BUCUREȘTI și la adresa de e-mail comenzi@medicaloptic.ro.

Din punct de vedere al Regulamentului EU 679/2016, SC OPTOCENTRU MED SRL este operator de date cu caracter personal. Are desemnată persoană responsabilă, MARINCIU ALIN, cu protecția datelor care poate fi contactată la:

  • e-mail: gdpr@medicaloptic.ro;
  • adresa: CAL. RAHOVEI NR.266-268, CORP 104, CAM.01, SECTOR 5, BUCUREȘTI, în atenția RESPONSABILULUI PENTRU DATE PERSONALE.

3. POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE: CE DATE COLECTĂM și CUM LE COLECTĂM

Utilizăm doar acele informații strict necesare și relevante pentru afacerea noastră și pentru nevoile tale de consumator. Le colectăm prin intermediul website-ului nostru care este găzduit și administrat în România.

Intrăm în posesia datelor tale, în principal ca urmare a faptului ca tu optezi să ni le dezvălui în mod voluntar dar și prin captare automată, la momentul accesări paginii noastre, ca urmare a utilizării de tehnologie și programe informatice specifice.

Poți să vizitezi website-ul nostru fără să fii nevoit să îți dezvălui identitatea. De asemenea, poți furniza în mod direct datele tale personale atunci când folosești:

1. Formularul de comandă pentru a cumpăra produse și/sau servicii de la noi

Datele tale referitoare la nume și prenume, adresa de contractare și facturare, e-mail-ul și telefonul le folosim cu scopul de a-ți prelua și prelucra comanda și pentru a comunica cu tine în cazul intervenirii unor situații neprevăzute.

În situația în care nu ești de acord să ne dezvălui aceste informații solicitate, este posibil să nu îți putem onora comanda de produse/servicii.

2. Formularul de newsletter

Prin intermediul formularului îți transmitem materiale de marketing și publicitate folosind datele tale de identificare precum numele și prenumele.

Îți vom trimite comunicări privind noutățile din ofertă produse numai dacă ai optat în acest sens.

Poți alege oricând să te răzgândești. Retragerea consimțământului o poți face prin bifarea butonului de dezabonare, conform instrucțiunilor incluse în e-mail.

3. Formularul de contact al serviciului de relații clienți

În cadrul formularului completezi și ne comunici datele tale de identificare și de contact. În acest mod ne oferi posibilitatea să îți răspundem la solicitări.

Captarea automată de date se realizează prin intermediul:

  • tehnologiei cookie. Cookie reprezintă un fragment de informație transmisă din pagina web și care este salvată de browser pe hard disk-ul calculatorului tău. Noi o vom putea accesa ulterior. Acesta reține informații statistice necesare unei pagini web pentru a personaliza sesiunea de navigare. De exemplu, prin afișarea unor imagini dinamice cu produse de interes. Tot aici includem și pagini vizitate anterior, descărcări făcute, furnizorul de internet și țara de origine a vizitatorului website-ului.

Cele mai obișnuite cookie-uri sunt:

  1. tehnice: absolut necesare pentru a ne asigura de eficiența website-ului din perspectivă tehnică;
  2. funcționale: memorează alegerile tale și ne ajută să îmbunătățim experiența ta de shopping pe website-ul nostru în secțiunea de magazin;
  3. de performanță: ne ajută să măsurăm performanța website-ului utilizând informații despre modul în care vizitatorii navighează;
  4. de redirecționare: ne ajută să plasăm anunțuri publicitare în alte pagini web pe care le folosești;
  5. plug-in de social media: pentru a ne conecta clienții la diferite canale social-media.

Colectăm și prelucrăm datele furnizate de tehnologia cookie doar dacă ne permiți acest lucru.

  • fișierelor jurnal de servere web standard. Ne oferă informații statistice referitoare la numărul de vizitatori și ne permit să evaluăm capacitatea tehnică a paginii noastre.

Prin intermediul acestora colectăm câteva informații referitoare la adresa de IP. Însă, acestea nu sunt în măsură să te identifice în mod direct. Ne oferă doar date statistice în legătură cu traficul pe pagină.

Google Analytics

Pagina noastră de internet utilizează serviciul de analiză web “Google Adwords/Analytics” al societății Google Inc. în scop statistic.

Această pagină de internet utilizează Google Analytics. Acesta este un serviciu de analiză al web-ului pus la dispoziție de Google Inc. (“Google”), care la rândul său, utilizează cookies.

Informația generată de cookie despre modul dumneavoastră de utilizare al website-ului va fi transmisă și stocată pe serverele Google din SUA.

În cazul în care anonimizarea adresei IP este activată, IP-ul dvs. va fi scurtat în spațiul statelor membre al Uniunii Europene sau al altor terți membrii ai Spațiului Economic European.

Doar în cazuri excepționale adresa IP întreagă va fi transmisă către un server Google în SUA și scurtată acolo. Anonimizarea IP este activată pentru acest website.

Google va folosi această informație în numele operatorului acestui website în scopul evaluării utilizării website-ului de către dvs.

Va genera rapoarte despre activitatea pe website pentru operatori de pagini web. În plus, va furniza și alte servicii legate de activitatea website-ului și de utilizarea internetului.

Adresa IP pe care o transmite browser-ul dvs. nu va fi asociată cu alte date deținute de Google. Puteți refuza utilizarea cookie-urilor prin selectarea setărilor adecvate ale browser-ului dvs.

În această situație s-ar putea să nu mai puteți utiliza toate funcționalitățile website-ului. Puteți opta și pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor.

Descărcați și instalați Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browser-ul dvs: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Facebook pixel

Folosim Facebook pixel ca instrument de analiză. Ne permite să măsurăm eficacitatea activităților publicitare.

Folosim datele furnizate de Pixel pentru a ne asigura că reclamele noastre sunt afișate persoanelor potrivite. De asemenea, beneficiem și de instrumentele de publicitate oferite de Facebook.

Plugin-uri de rețele sociale

Pagina noastră de internet utilizează “plugin-uri” de la operatorii de rețele sociale (de ex. Facebook). Toate plugin-urile de rețele sociale de pe pagina noastră de internet sunt marcate clar și distinct:

Facebook share, Goole +1, ReTweet -> Script de partajare a informațiilor despre produs pe rețelele sociale.

Cu ajutorul acestui plugin, clienții sau vizitatorii au posibilitatea să-și distribuie produsul sau produsele lor favorite pe paginile lor de Facebook, pe Google+ sau pe platforma Twitter.

Procesul constă în transferul de date (poze, link-uri, text) între https://medicaloptic.shop/ și platformele Facebook, Google+ sau Twitter.

Notă: acest plugin nu colectează datele personale ale clienților!

Pentru a fi de acord sau a retrage acordul privind prelucrarea automată prin intermediul programelor sau tehnologiilor mai sus menționate, setează această opțiune în cadrul mesajului de întâmpinare pe care îl primești la accesarea website-ului/efectuează setările adecvate în browser-ul tău.

Pentru mai multe detalii accesează politica noastră de cookies.

Optezi să navighezi fără aceste tehnologii sau programe? Unele funcționalități sau caracteristici ale website-ului nu vor putea fi utilizate.

Dacă vei completa toate formularele de pe website și dacă accepți utilizarea integrală a programelor și tehnologiilor de captare automată vom colecta următoarele date:

  • date de identitate: nume și prenume, numele companiei pe care o reprezinți;
  • date de contact: adresa e-mail, telefon, eventual adresa de contractare și facturare;
  • date privind tranzacțiile comerciale: servicii și produse achiziționate de la noi, metoda de plată
  • date tehnice: date de conectare, inclusiv IP, sistemul și platforma de operare, identificare browser, locația, tehnologii folosite pe dispozitivele utilizate pentru accesarea website-ului;
  • date de utilizare: a website-ului, a produselor și serviciilor noastre;
  • date de marketing: preferințele tale de a primi informări de la noi sau de la terți.

4. POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE: SCOPUL COLECTĂRII ȘI TEMEIUL JURIDIC

Colectăm informații ce conțin date personale sau tehnice în principal pentru:

1. A ne îndeplini obligațiile contractuale asumate față de tine

De exemplu:

  1. creare și administrare cont;
  2. prelucrarea comenzii (inclusiv confirmare/anulare);
  3. facturare și expediere;
  4. retur/schimb de produse (inclusiv rambursarea integrală sau parțială a contravalorii);
  5. asigurare servicii suport.

Temeiul colectării este unul legal și necesar încheierii unui contract între tine și compania noastră.

2. Îmbunătățirea serviciilor noastre și a experienței tale de cumpărături pe website–ul nostru

Pentru a realiza activitatea ne bazăm pe interesul nostru legitim de a desfășura raporturi comerciale. Pe de altă parte, suntem atenți și la respectarea drepturilor și a libertăților tale.

În aceste condiții, îți oferim posibilitatea facilă de dezabonare de la utilizarea programelor și tehnologiilor pe care le folosim în procesul de colectare și prelucrare a datelor.

3. Marketing direct

Ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul tău prealabil. Poți să te răzgândești oricând accesând butonul de dezabonare din cadrul mesajelor pe care le primești de la noi.

4. Motive de securitate a infrastructurii noastre hardware și software

Temeiul colectării și prelucrării în acest scop este atât unul legal, respectiv obligația de pază a bunurilor cât și unul bazat pe interesul nostru legitim de a ne proteja afacerea.

În măsura în care vom folosi informațiile deținute în alte scopuri decât cele mai sus declarate îți vom solicita în mod expres consimțământul. De asemenea, îți vom explica de ce noi drepturi beneficiezi în această situație.

5. IMPOSIBILITATEA/REFUZUL DE A NE FURNIZA ANUMITE DATE PERSONALE

În situația în care nu ne furnizezi informațiile solicitate e foarte probabil să nu poți utiliza în parametrii normali website-ul nostru.

De asemenea, nu vom putea accepta și prelucra solicitarea. Nu în ultimul rând, nu vom fi în măsură să îți furnizăm produsele sau serviciile de interes pentru tine.

6. POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE ȘI UTILIZATORI

Datele tale sunt folosite de SC OPTOCENTRU MED SRL. Nu vom distribui niciodată informațiile tale cu caracter personal unui terț în alte scopuri decât cele descrise în prezenta Politică de confidențialitate.

Putem transmite informațiile tale cu caracter personal partenerilor noștri de încredere. Aceștia sunt în măsură să ofere garanții în legătură cu securitatea și confidențialitatea datelor tale.

Partenerii noștri procesează datele doar în conformitate cu instrucțiunile noastre.

Partenerii sunt în general terți prestatori de servicii cu care colaborăm. Aceștia activează în domenii ca:

  • servicii IT și mentenanță;
  • găzduire baze de date interne și în cadrul UE;
  • servicii de analiză comportamentală (Google Analytics, Facebook);
  • contabilitate și fiscalitate;
  • consultanță și asistență juridică;
  • marketing;
  • finanțare;
  • publicitate;
  • prelucrarea plății;
  • livrare sau alte servicii;
  • autorități publice.

7. LOCUL STOCĂRII

Atât pagina de internet cât și baza de date fizică și electronică, având informații cu caracter personal, sunt găzduite/stocate pe servere securizate din Romania.

În măsura în care vom transfera anumite date cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în state cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, vom lua măsuri pentru a vă proteja drepturile și interesele.

Transferurile vor fi protejate prin clauzele contractuale sau alte garanții. De exemplu, schemele de certificare din care face parte și Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

8. MĂSURI DE SECURITATE PREZENTE ÎN ACEASTĂ POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE

Datele tale sunt colectate în mediul online. Însă, o parte din acestea sunt stocate inclusiv pe suport de hârtie (de ex. facturi).

SC OPTOCENTRU MED SRL se preocupă în mod special și constant în implementarea unor măsuri eficiente de securitate.

Acestea sunt de natură să protejeze datele dvs. cu caracter personal. În acest mod se evită breșele de securitate. Atât în ceea ce privește informația stocată on-line cât și pe suport fizic.

Indiferent de modalitatea de stocare, datele tale sunt păstrate în medii sigure. Acestea beneficiază de măsuri de protecție la acces, utilizare, divulgare, modificare sau distrugere neautorizată.

De asemenea, am implementat măsuri speciale privind:

  • securitatea rețelei și a transferului de date;
  • auditare și testare a infrastructurii;
  • personal instruit;
  • transfer de date în afara României realizat doar de entități ce pot asigura o protecție similară, etc.

9. PERIOADA DE STOCARE

În cazul în care prelucrăm datele tale pentru executarea unor obligații precontractuale/contractuale, vom stoca datele atât timp cât este necesar. De exemplu, pentru executarea contractului și pentru o perioadă ulterioară suplimentară.

  1. păstrăm conturile inactive 12 luni;
  2. păstrăm comenzile în așteptare 3 zile;
  3. păstrăm comenzile eșuate 30 zile;
  4. păstrăm comenzile anulate 30 zile;
  5. păstrăm comenzile finalizate 36 luni.

Când gestionăm o cerere pentru ștergere de cont datele personale din comenzi o să fie înlăturate.

În cazul în care prelucrăm datele tale în virtutea unei obligații legale sau în interes public vom stoca datele atât timp cât este necesar. De exemplu, pentru respectarea obligațiilor legale sau atât timp cât interesul este calificat ca fiind de utilitate publică.

Ce se întâmplă în cazul în care prelucrăm datele tale pentru protejarea intereselor noastre legitime de afaceri? Vom stoca datele până când ne vei solicita să ne oprim, cu excepția cazului în care vom putea demonstra că motivul pentru care colectăm și stocăm este prioritar față de interesele, drepturile și libertățile tale.

Ce se întâmplă în cazul în care prelucrăm datele tale în baza acordului tău expres? Vom stoca datele până la momentul la care ne vei cere să ne oprim.

10. AUTOMATIZAREA PROCESULUI DECIZIONAL

SC OPTOCENTRU MED SRL nu folosește procese automatizate care pot genera efecte juridice care te privesc sau care te pot afecta într-o măsură semnificativă.

Poți cere oricând să nu faci obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată. De exemplu, în cazul în care:

  • decizia respectivă produce efecte juridice cu privire la tine;
  • te afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

Nu poți beneficia de acest drept de opțiune dacă decizia luată ca urmare a prelucrării automate a datelor ne este necesară pentru a încheia sau a executa un contract. Sau dacă este permisă prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile tale.

Ne-ai oferit consimțământul cu privire la prelucrarea automată și apoi te răzgândești? Îți poți retrage oricând acest consimțământ. Formulezi o cerere scrisă pe care să ne-o comunici cu datele menționate la rubrica de Contact din website.

11. POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE: DREPTURI (I)

  1. dreptul la informare. Ai dreptul să știi dacă datele tale personale sunt procesate. Ce date sunt colectate, de unde sunt obținute și de ce. De cine sunt prelucrate, pentru ce perioadă și dacă aceste date fac obiectul unei prelucrări automate de natură să producă efecte juridice sau să te afecteze în mod semnificativ;
  2. dreptul de acces. Ai dreptul de a accesa, în mod gratuit și la intervale de timp rezonabile, datele colectate de la tine/despre tine. Include dreptul de a solicita și obține o copie a datelor personale;
  3. dreptul la actualizare/rectificare. Ai dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor tale personale care sunt inexacte sau incomplete;
  4. dreptul de ștergere. În cazul în care ți-ai retras consimțământul acordat, te opui prelucrării datelor, prelucrarea nu este conformă cu prevederile Regulamentului sau nu mai este necesară realizării scopurilor în care datele au fost colectate și prelucrate, poți cere ca datele personale să fie șterse din înregistrările noastre.
  5. dreptul de a restricționa procesarea. În cazul în care se aplică anumite condiții ai dreptul să restricționezi procesarea datelor personale;
  6. dreptul de opoziție. În anumite cazuri ai dreptul să te opui procesării datelor personale. De exemplu, în cazul marketing-ului direct;

12. POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE: DREPTURI (II)

  1. dreptul de opoziție în legătură cu prelucrarea automată. În situația în care datele tale cu caracter personal sunt supuse unei prelucrări automatizate, inclusiv crearea de profiluri, ce poate produce efecte juridice sau te poate afecta într-o manieră semnificativă, ești îndreptățit să ne soliciți să excludem datele tale din orice proces decizional individual automatizat;
  2. dreptul la portabilitatea datelor. Ai dreptul să obții datele tale personale într-un format adecvat sau, dacă este posibil, prin transfer direct de la un procesator la altul;
  3. dreptul la ajutor de la autoritatea de supraveghere. Ai dreptul să soliciți ajutorul unei autorități de supraveghere și dreptul la alte căi de atac. De exemplu, solicitarea de despăgubiri;
  4. dreptul de a retrage consimțământul. Ai dreptul să îți retragi în orice moment consimțământul. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării dinainte de retragerea acestuia;
  5. dreptul de a depune o plângere. Vrei să faci sesizări în legătură cu modalitatea în care prelucrăm datele tale cu caracter personal? Te invităm să ne contactezi:
  • prin e-mail la adresa gdpr@medicaloptic.ro;
  • prin poștă sau curier la adresa CAL. RAHOVEI NR.266-268, CORP 104, CAM.01, SECTOR 5, BUCURESTI, în atenția RESPONSABILULUI PENTRU DATE PERSONALE.

13. AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Te asigurăm că toate sesizările și plângerile tale vor fi tratate cu seriozitate, profesionalism și deplină confidențialitate.

Dacă totuși ești nemulțumit de modalitatea în care am răspuns sesizărilor tale, te poți adresa autorităților ce dețin rol de control asupra activității noastre în materie de date cu caracter personal.

În România această autoritate e reprezentată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ale cărei informații de contact sunt:

  • adresa: b-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania;
  • telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
  • e-mail: anspdcp@dataprotection.ro.
Back To Top preloader