skip to Main Content
0730 013 601 Contul Meu
Picături Oftalmice, Avantaje și Dezavantaje în Ameliorarea Roșeții Ochilor

Picături oftalmice, avantaje și dezavantaje în ameliorarea roșeții ochilor

Picături oftalmice, avantaje și dezavantaje în ameliorarea roșeții ochilor. Când trebuie să vă faceți griji în legătură cu aceste simptome? Imaginați-vă că vă prezentați la locul de muncă și aveți ochii roșii. Colegii dvs. încep să vă pună o serie de întrebări: Nu ați dormit deloc noaptea trecută? Ești bolnav sau supărat?

Acum oamenii cred că ești mahmur, ceea ce nu e altceva decât un zvon răspândit probabil de colegul de la marketing ce nu te-a plăcut niciodată. Așadar, ați luat picăturile de ochi pentru ameliorarea afecțiunii pe care vi le-au recomandat prietenii de la serviciu. Mai mult, le-ați folosit fără să citiți nici măcar eticheta.

După administrare ți-a dat o ușurare temporară, însă ochii tăi au revenit la “roșu”, așa că ai folosit din nou picătura pentru a te salva de situație. Și acum ți-ai făcut un obicei… Ori de câte ori ochii tăi par roșii, folosești picătura pentru ochi.

Cu toate acestea, ceea ce crezi că este o binecuvântare ar putea fi catastrofal pentru ochii tăi. Cum? Vă spun asta mai târziu. Dar mai întâi, să aflăm ce ți-a provocat ochii roșii în primul rând. Să descoperim mai multe despre acest subiect în prezentul articol de blog.

Picături oftalmice: ce cauzează ochii roșii?

Nu trebuie să fii un “animal de petrecere” pentru a avea ochii înroșiți. Acestea ar putea fi motivele care vă fac ochii să se înroșească:

 • alergiile sezoniere pot face ochii să simtă mâncărimi și roșeață. Dacă este sezonul polenului și sunteți alergici, atunci ochii roșii sunt probabil rezultatul unei alergii;
 • vasele de sânge sparte în ochi lasă în urmă o pată roșie. Acest lucru se poate întâmpla imediat după ce te trezești sau ai un strănut puternic sau tuse;
 • o problemă cu ochii uscați ar putea duce la această situație. Când vă folosiți ochii excesiv, aceștia nu doar se vor obosi, ci și se vor usca, vor avea mâncărimi și roșeață;
 • ochii roșii sunt adesea un simptom al infecțiilor, cum ar fi conjunctivita;
 • când ceva îți intră în ochi, aceștia se vor simți iritați și vor deveni roșii din cauza frecării acelui ochi;
 • inflamația ochilor;
 • dacă petreceți prea mult timp în fața ecranului, vă face să vă simțiți obosiți și se provoacă roșeață. Purtați ochelari filtranți pentru lumină albastră și a preveni oboseala ochilor.

Ce sunt picăturile de ochi și cum pot ameliora roșeașa?

Acestea nu sunt picături oftalmice normale care vă lubrifiază ochii. Aceste picături oftalmice pentru roșeață și mâncărime vă înălbesc suprafața ochiului și o fac să pară mai “albă”.

Soluția conține Naphazoline care reduce congestia vasculară. Prin îngustarea vaselor de sânge umflate în ochi, vă face ochii să pară albi. Cu toate acestea, este menit doar să ofere o ușurare temporară de roșeață, umflături, mâncărime și lăcrimare excesivă a ochilor.

Este sigur să folosiți picături oftalmice pentru ameliorarea afecțiunii?

Aș spune atât da, cât și nu. Nu încerc să fiu diplomat. Dar, aceste picături oftalmice pot ajuta numai atunci când sunt utilizate cu moderație.

Există atât de multe picături oftalmice de ameliorare a roșeții pe piață. Apelăm la acestea fără să consultăm mai întâi un medic oftalmolog. Le folosim ca picături oftalmice normale, dar funcționează puțin diferit.

Când ochii tăi sunt infectați sau iritați, micile vase de sânge devin mari pentru a combate infecția sau efectele unui corp străin. Acest lucru ar putea provoca roșeață vizibilă la suprafață.

Picăturile de ochi care ameliorează roșeața au un ingredient activ numit simpatomimetice. Acesta funcționează prin prinderea vaselor de sânge umflate în suprafața ochilor. Folosirea frecventă a acestor picături oftalmice ar putea afecta procesul natural al corpului pentru a remedia problema.

Unul dintre efectele secundare ale picăturilor de ochi pentru roșeață este că, după încheierea efectului, vasele de sânge se pot mări într-o măsură mai mare, ca înainte de a utiliza picăturile. Prin urmare, ochii vor deveni roșii din nou și va trebui să aplicați iar picăturile.

Picături oftalmice: efecte secundare

Dacă citiți cu atenție eticheta acestor medicamente, chiar și ele vă vor avertiza asupra utilizării frecvente și regulate a acestor picături. În cazul în care continuați să folosiți picăturile de ochi, acestea sunt efectele secundare pentru roșeață cu care este posibil să aveți de-a face:

 1. vedere încețoșată;
 2. senzație nisipoasă;
 3. ochi umezi;
 4. dureri de cap ușoare;
 5. ameţeală.

Cu toate acestea, în cazurile severe, puteți simți:

 • durere oculară;
 • roșeață a ochilor mai rea decât înainte;
 • dureri în piept;
 • bătăi neregulate ale inimii;
 • durere de cap;
 • anxietate;
 • respirație îngreunată.

Acestea nu sunt toate lucrurile care ți s-ar putea întâmpla. Simptomele pot varia în funcție de sănătatea dumneavoastră fizică și de cantitatea acestor picături oftalmice pe care le utilizați.

Cu toate acestea, dacă roșeața persistă, consultați un medic oftalmolog. Puteți obține un examen ocular în locațiile noastre din țară. Personalul nostru specializat va exclude alte cauze și va evalua orice deteriorare oculară a acestor picături.

Ce trebuie să faceți înainte de a folosi aceste picături pentru ochi

Nu trebuie să luați acest medicament dacă sunteți alergic la acesta sau aveți glaucom cu unghi îngust. Dar, dacă aveți oricare dintre următoarele afecțiuni medicale, trebuie să solicitați aprobarea medicului înainte de a vă pune picăturile în ochi:

 • tensiune arterială crescută;
 • boală de inimă;
 • glanda tiroidă;
 • diabet;
 • leziuni oculare sau infecție.

Sunteți gravidă sau alăptați? Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a descoperi dacă utilizarea acestui medicament va dăuna copilului nenăscut.

Ar trebui să utilizați picături oftalmice pentru ameliorarea simptomelor în cazul lentilelor de contact?

Folosirea picăturilor de ochi pentru ameliorarea roșeții cu lentilele de contact poate provoca depuneri mici pe lentilele moi. Acest lucru dă naștere la o problemă cunoscută sub numele de roșeață de revenire. Picăturile pentru ochi vor înceta să mai fie eficiente, provocând dilatarea și mai mult a vaselor de sânge, iar ochii tăi vor părea sângerii.

Știați că utilizarea lentilelor de contact duce la uscarea ochilor pe termen lung? Nu numai asta, există multe efecte secundare ale purtării lentilelor de contact pe care probabil nici nu le cunoașteți. Indiferent dacă utilizați lentile de contact pentru corectarea vederii sau pentru a arăta bine, asigurați-vă că luați pauze de la folosirea acestora.

Puteți folosi ochelari de vedere cu prescripție medicală și fără prescripție medicală pentru a vă corecta vederea și a face o declarație de stil. Efectuați un examen ocular spre a obține valorile ideale. În acest mod, puteți lua o pauză de la purtarea lentilelor de contact. Și cine știe, poate că nu te vei întoarce niciodată la ele.

Concluzie

Nu sugerez că nu ar trebui să utilizați niciodată picături oftalmice pentru ameliorarea roșeții. Tot ce spun este că orice lucru trebuie făcut cu moderație. Dacă le utilizați în mod corespunzător pentru perioade scurte de timp, folosiți-le.

Dar, nu faceți din asta un obicei. Asigurați-vă că nu faceți nimic care să vă provoace o stare de iritare. Și dacă se întâmplă ceva, solicitați sfatul medicului dumneavoastră de ochi cu privire la utilizarea acestor picături oftalmice. Intrați în contact cu noi pentru a afla care sunt locațiile MedicalOptic din țară.

This Post Has 0 Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top preloader