Skip links

Ochelari, 7 situații problematice cu care ne confruntăm pe timpul verii

Ochelari, 7 situații problematice cu care ne confruntăm pe timpul verii. Descoperă dacă și tu ai trecut prin aceleași siuații enervante. Se pare că purtătorii de ochelari nu pot lua niciodată o pauză. Indiferent dacă este iarnă sau vară, suntem întotdeauna prinși în provocări pe care purtătorii de ochelari de vedere nu le consideră banale.

În timp ce întreaga lume se bucură de excursii la plajă și petreceri la piscină, noi rămânem să învățăm cum să purtăm comod și simplu, ochelarii vara sau indiferent de anotimp.

Nu vorbim suficient despre aceste situații nu foarte plăcute. Hai să învățăm împreună cum să purtăm firesc si simplu, ochelarii de vedere, indiferent de capriciile anotimpului cald.

De ce este dificil să purtăm ochelari vara?

Vară, cald, soare, dorința de a merge la bazin, la mare, la munte. Și da, cu ochelarii de vedere după noi. Sau altfel spus, cu noi, fiindcă ochelarii de vedere fac parte din noi. Totul ține de obișnuință, adaptare, firesc.

1. Alternanța continuă între ochelari de vedere și ochelari de soare

Treci de la nuanțe estivale de ochelari de soare la modelele cu prescripție medicală dacă se înnorează? Dar dacă apare, din nou, soarele? Acesta este cel mai mare necaz cu care se confruntă purtătorii de ochelari, în special cei care sunt nevoiți să îi folosească zilnic.

Sigur că porți ochelari de soare și ochii tăi sunt protejați de raze ultraviolete. Dar ce rost are să îi folosești atunci când nu poți vedea un lucru amărât? Ați încercat vreodată ochelari de soare cu rețetă medicală? Dacă credeți că sunt modele scumpe, uitați-vă la colecția noastră de ochelari de soare și veți vedea cât de accesibile pot fi.

O altă variantă este să încercați modelele de ochelari cu lentilele polarizate. Care ar putea fi un mod mai bun de a avea avantajele ochelarilor de vedere și ale ochelarilor de soare într-un singur obiect?

Știm cât de jenant este să intri într-o încăpere și ochelarii tăi sunt încă întunecați. Adică ne simțim stânjeniți să fim acea persoană care poartă ochelari de soare în interior. Acesta este motivul pentru care unele modele de lentile polarizate își schimbă culoarea în câteva secunde pentru a vă salva de situație.

2. Transpirația și lentilele nu se împacă bine

Când soarele este puternic și strălucitori, vei transpira. Și când se întâmplă asta, transpirația se poate scurge pe ochelari. Știi ce se întâmplă în continuare, nu? Va trebui să ștergi lentilele. Și, cel mai probabil, nu aveți cu voi cârpa de curățare potrivită.

Așa că o faci cu următorul lucru cel mai bun: marginea de la tricou… O rezolvare provizorie și rapidă dar care duce la pete urâte pe lentile. Așadar, este recomandat să aveți întotdeauna la îndemână o cârpă de curățare a lentilelor. Dumnezeu știe de câte ori pe zi vei avea nevoie de ea…

3. Alunecarea de pe nas în zilele călduroase de vară

Apropo de sudoare, să vorbim despre ce mai face aceasta. Nu vi se pare deranjant să vă reajustați ochelarii la fiecare 30 de secunde? Transpirația de pe față acționează ca o soluție alunecoasă “perfectă” pentru ochelarii tăi. Și, dacă v-ați aplicat protecție solară uleioasă pe față, atunci e noroc dacă păstrați ochelarii sau ochelarii de soare la locul lor.

Dar am găsit o soluție. Pur și simplu aplic un produs care combate alunecarea pe pernițele ochelarilor. Astfel, îmi ajută ochelarii să rămână așezați, așa că nu trebuie să mă deranjez să îi reajustez tot timpul. Am auzit că ai putea folosi și un grund de ochelari pentru a oferi perechii o aderență suplimentară. Deci, doamnele ar putea verifica asta.

4. Efectul de ceață la ochelari

Când nu li se întâmplă lentilelor așa ceva? Indiferent dacă beți o cafea fierbinte iarna sau treceți dintr-o cameră cu aer condiționat în lumea arzătoare din afară, puțină ceață vă va prinde lentilele.

Uneori îndepărtez aburirea dacă am o cârpă de curățat. Alteori, aștept doar să se usuce ceața și să dispară de la sine. Această problemă a devenit și mai frecventă pe măsură ce am început să purtăm măști de protecție.

Ceea ce puteți face este să clătiți lentilele cu un detergent lichid dimineața. Acesta va crea o peliculă subțire de săpun la suprafață care previne aburirea.

5. A citi afară este o luptă cu totul diferită

Cui nu-i place să citească o carte în timp ce stă la soare? Pe de altă parte, a citi afară vara este un pic deranjant. Soarele arzător provoacă strălucire și reflexii asupra lentilelor ceea ce îngreunează citirea. Dar dacă aveți un strat antireflexiv pe lentile, vă puteți bucura în continuare de activitatea preferată.

Ochelarii de prescripție pot veni cu filtre antireflex și anti-UV, astfel încât strălucirea să nu vă deranjeze.

6. Zilele de plajă sunt o amintire neclară

Nu poți purta ochelari când înoți. Știu la ce te-ai putea întreba. De ce nu folosiți doar lentile de contact? Bună întrebare. Dar nici lentilele de contact nu pot fi purtate în apă decât dacă nu vă este frică de prelingerea acesteia prin lentile.

Chiar dacă ai o eroare de refracție ușoară, înotul fără ochelari este incomod și deloc distractiv. Încerc să înot cu ochelarii și nimic în această lume nu se compară cu această experiența îngrozitoare.

7. Linii ciudate de bronz

Întoarceți priviri cu rama elegantă a ochelarilor limpezi sau cu liniile ciudate de bronz pe care le-au provocat sub ochi? De unde putem ști? A purta ochelari vara îți provoacă inele bronzate în jurul ochilor. Este amuzant cum ne face să arătăm că purtăm ochelari chiar și atunci când nu o facem.

Se poate întâmpla și persoanelor cu viziune perfectă care poartă ochelari de soare, dar își pot scoate perechea oricând doresc. Nu ne putem permite să ne scoatem ochelarii  de vedere sau ochelarii de soare cu prescripție medicală doar pentru că vrem să evităm liniile de bronz.

Concluzie

Ne place vara în România. Pe de altă parte noi, purtătorii de ochelari, ne confruntăm cu un set de provocări în timpul verii, pe care alții nu le au. Sperăm că acest articol de blog oferit de MedicalOptic a venit în sprijinul dvs. cu informații interesante.

Și voi vă confruntați cu astfel de situații neplăcute pe timpul sezonului estival? Ai descoperit alte momente provocatoare ce nu au fost prezentate aici? Lasă un comentariu și împărtășește cu noi situațiile prin care ai trecut.

Nu uita că poți intra oricând în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu tine în cel mai scurt timp. De asemenea, te așteptăm și în locațiile MedicalOptic dacă îți dorești să discuți cu specialiști în acest domeniu. Programează o consultație chiar azi!