Skip links

Ochelari de vedere, cele 5 modalități prin care puteți evita aburirea

Ochelari de vedere sunt utile, necesari, ne dau o Vedere Fără Limită și ne asigură o sănătate oculară bună. Mai jos, sunt descrise 5 modalități prin care puteți evita aburirea acestor.

Ochelarii tăi se aburesc de fiecare dată când porți o mască de față sau alte acoperiri de față? Ați văzut vreodată ceața care vă acaparează lentilele cu fiecare respirație?

Când respirați aer cald, acel aer poate scăpa din partea superioară a măștii, ceea ce va încețoșa lentilele. Masca dvs. nu este suficient de strânsă. În acest fel, condensul pe ochelari de vedere apare atunci când aerul cald ajunge pe o suprafață rece, în cazul de față, lentilele dvs.

Spuneți “adio” lentilelor aburite cu aceste soluții rapide pe care le puteți face pentru a vă menține obiectivele limpezi. Inclusiv pentru a obține o nouă pereche de ochelari de vedere.

Consultați cele cinci moduri de a împiedica aburirea ochelarilor.

5 moduri de a preveni aburirea unor ochelari de vedere

1. Încercați lentile anti-aburire

Vrei să dezaburizezi rapid ochelarii? Cu lentilele anti-aburire nu mai este nevoie să suportați ochelari enervanți, cu ceață. Sunt eficiente în cazul în care purtați măști și alte acoperiri pentru față.

În aceste condiții, reprezintă o opțiune excelentă dacă le purtați pentru perioade lungi de timp. Vă puteți deplasa în plină zi cu o viziune fără ceață, deoarece stratul anti-aburire se dezaburește rapid și rămâne liber.

Nu mai trebuie să vă scoateți frecvent ochelarii pentru a șterge aburirea.

2. Fixați masca strâns în jurul feței

Asigurați-vă că masca este strâns legată și prinsă în jurul nasului și al obrajilor. În acest fel se poate reduce riscul de  opacizarea al ochelarilor.

O mască ce nu este fixată cât mai bine permite aerului expirat să se elibereze direct în ochelari. Pe de altă parte, dacă avem o mască fixată, aceasta forțează aerul să se îndrepte spre alte orificii și să se îndepărteze de zona ochelarilor.

Purtați o mască chirurgicală cu un fir pliabil în partea de sus? Strângerea ușoară a firului de-a lungul pliului nasului va face trucul. Legați bine masca și poziționați-o sub ochelari de vedere pentru a preveni aburirea lentilelor.

Purtați o mască fără sârmă încorporată? Puteți utiliza un obiect care imită sârma și care se poate modela prin partea superioară a măștii care stă pe podul nasului.

Aceasta ar putea fi o agrafă sau un fir de bijuterii pe care le puteți îndoi pentru a se potrivi nasului. Pentru a închide în siguranță spațiul liber din jurul nasului, asigurați-vă că pliați în interior firul și în jos dar și departe de ochi.

Aveți grijă cu marginile ascuțite ale obiectelor folosite în acest caz. Ultimul lucru de care aveți nevoie este o rană în acea zonă sensibilă a feței.

Mai există și un truc obișnuit preluat de la experții chirurgicali care poartă în mod regulat mască cu ochelari. Mai exat, lipirea unei benzi medicale peste podul nasului. Puteți utiliza orice fel de bandă adezivă pretabilă pentru astfel de situații.

3. Așezați un țesut între mască și nas pentru a preveni aburirea unor ochelari de vedere

Iată o soluție cât se poate de simplă și la îndemână pentru problema dvs. Adăugarea unui șervețel sau a unui prosop de hârtie în interiorul măștii ajută la eliminarea umezelii. Îndoiți un țesut într-o bandă și plasați-l între mască și nas.

Țesutul va filtra și va absorbi umezeala din respirația dvs. caldă. În aceste condiții, vă ajută la oprirea ochelarilor să se aburească. Odată ce ați găsit locul adecvat, vă recomandăm să utilizați banda adezivă pentru a menține țesutul în poziție.

4. Expirați de pe gură în jos

Când respirați, împingeți aerul în jos în timp ce expirați. Suflați aerul în jos, ținându-vă buza superioară peste buza inferioară, ca și cum ați cânta la un flaut.

Aceasta poate fi o soluție rapidă pentru a evita ochelarii aburiți în timp ce purtați masca.

5. Reglați pernițele pentru nas ale ochelarilor de vedere

Dacă ochelarii dvs. au pernițe pentru nas, le puteți regla pentru a se așeza ușor departe de față. Acest lucru permite aerului fierbinte să scape mai degrabă decât să fie prins între față și ochelarii de vedere.

În acest fel se poate ajuta la prevenirea aburirii ochelarilor. Ciupiți ușor brațele perniței nasului pentru a le îndepărta de lentile, dacă este posibil.

Acest lucru ar putea fi mai potrivit pentru ochelarii cu o singură viziune cu prescripție medicală scăzută. Dacă purtați ochelari cu lentile progresive sau lentile cu prescripție, reglarea pernițelor pentru nas vă poate schimba ușor vederea.

Obiectivele ar trebui să stea, în mod ideal, cât mai aproape de ochi.

Dezaburiți ochelari de vedere rapid și eficient

Dezaburiți rapid ochelarii cu lentilele anti-ceață care se găsesc în diverse magazine online. Special concepute pentru a preveni opacizarea ochelarilor, vă oferă o viziune clară în timp ce purtați mască pe tot parcursul zilei.

Consultați oferte noi pe Medical Optic pentru ochelari de soare eleganți și la prețuri accesibile. Alegeți ușor modelul preferat de ochelari de vedere și ochelari de soare.

Poți folosi multe filtre prezente care vor eficientiza căutarea produsului. Programează o consultație în cazul în care vrei să afli ce modele ți se potrivesc cel mai bine.

Doriți să aflați mai multe despre opțiunile de lentile pentru ochelari de vedere și de soare? Puteți intra în contact cu cei de la medicaloptic.ro pentru a achiziționa modelul dorit la un preț fără egal.